Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2015 13:55 - Трябва ли Европейският съюз да има собствена армия?
Автор: blogvalna Категория: Новини   
Прочетен: 8104 Коментари: 13 Гласове:
7

Последна промяна: 09.03.2015 17:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Скъпи блогъри, днес е понеделник и вече по традиция ние Ви провокираме с нова тема: „Европейският съюз трябва да има собствена армия”, заяви в интервю председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
"Подобна армия би ни помогнала да изработим обща външна политика и политика за сигурност и да поемем заедно отговорностите на Европа по света", "Имиджът на Европа е пострадал сериозно. Изглежда не ни приемат сериозно във външната политика", добави той. НАТО не е подходяща структура за тези цели, смята Юнкер. "Не всички членове на Алианса са членове на ЕС. И тук не става дума за конкуренция с НАТО, а Европа да стане по-силна", заявява председателят на Еврокомисията.
Какво мислите Вие? Очакваме Вашите мнения на Блог.БГ!



Тагове:   Bulgaria ON AIR,   блог вълна,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. podvodni - Много хубав въпрос! Същият е като ...
09.03.2015 14:53
Много хубав въпрос! Същият е като първият въпрос с който се сблъскваше всеки новообранец в казармата - Ти, ебаваш ли старото?
Юнкер не е случаун чавек, и по никакъв начин не се прави на маймуна, а по-скоро поставя останалите на това ниво. И като смонех маймуна, се сетих една фраза на един известен маймуняк. Ония, шамана от анимационното филмче "Цар лъв". Та, маймуняка казва на Тимон - Погледни от въд това което виждаш!
Какво ни кара да видим немаймуняка Юнкер?
Във всеки случай не необходимостта от европейски въоръжени сили, а подсказва, аджеба дереджето на ЕС. И малко подготовка за бъдещи събития, които неще бъдат много приятни за европочитателите.
Юнкер индиректно заявява - ЕС в сегашният му вид се изчерпа, време е за реорганизация.
"Имиджът на Европа е пострадал сериозно. Изглежда не ни приемат сериозно във външната политика"- така де, ка ще приемат Ес на сериозно когато това ни риба ни рак. Има някакъв комисар по външната политика (баронеса някаква си), но същевременно всяка страна си води самостоятелна външна политика. Гърция, Чехия Унгария са ярко доказателство за това.
"Не всички членове на Алианса са членове на ЕС. И тук не става дума за конкуренция с НАТО, а Европа да стане по-силна"- Т.е. Европа е много слаба, както политически, така и икономически.
А погледнато то друга переспектива е желанието за тотално подчинение на държавите от ЕС на САЩ и Великобритания. Все пак готвеният транс атлантически договор не е приет на всякъде радушно.

И така, ЕС е пред банкрут и разпад. Случайно или не по същото време излезе новината за проведен стрес-тест на американски банки (и филиали на европейски в САЩ), където става ясно, че положението е повече от тревожно.
Европа и САЩ в тяхната англо-саксонска същонст са пред заплаха от срив и спукване балона наречен, европейски и евро-атлантически цености, а от там и безоблачното съществуване на политико-фонансовият елит.
И запазването на статуквото може да стане единственно чрез насилие осъществено от въоръжени сили.
цитирай
2. born - Не разбира се .
09.03.2015 20:52
Не разбира се .
цитирай
3. f873 - Нато, Европейския съюз са различни ...
09.03.2015 21:39
Нато, Европейския съюз са различни понятия и различни цели. Но нашия задник подложиха псевдо политиците ни на САЩ с приемане на техни части въпреки че не са в Европейския съюз и прЕко интереса му както и на държавата с което се провокира война в която като българин не желая да ни въвлича най-бедната държава с малка история и големи комплекси.
С проблемите си българите сами са се справяли ...
цитирай
4. lidislidis - Според мен
09.03.2015 22:26
ЕС не трябва да го има...
Достатъчно обезличи националността и разгради страните членки в него.
Това е една вредна формация. Относно аутопията- армия, нужен е период най-малко 20 години, за да има прилична армия, но до тогава него няма да го има. ЕС не работи за нормалните граждани на Европа, няма връзка с проблемите им, а пълни гушите на корумпираните им правителства. Един съюз без перспектива е.
цитирай
5. letopisec - Идеята е много добра и показва, че ...
10.03.2015 11:08
Идеята е много добра и показва, че ако ЕС трябва да има обща енергийна политика, трябва да има обща външна политика, а за да има обща външна политика и собствена европейска армия, трябва да има и Европейска конституция. Бившият ремиер Сакскобургготски още през 2004 г. в Рим подписа акта за създаване на обща европейска конституция...
цитирай
6. varg1 - Не
10.03.2015 15:05
моредният свят,ако претендира да бъде цивилизован трябва да се придържа към мира,като политика.
цитирай
7. starotomagare - За да се създаде европейска армия ...
10.03.2015 21:04
За да се създаде европейска армия трябва преди всичко да има единно европейско управление но не доминирано от САЩ и под командването на НАТО.Страните от ЕС трябва да излязат от НАТО защото той служи само на американските интереси.Основната опасност за Европа е ислямския фундаментализъм но в самия ЕС а с него не се воюва с армия.Естествен съюзник на ЕС е Русия а САЩ се опитватда запалят война с нея и да въвлекат и Европа в нея.Европейска армия ще е нужна едва ако се допусне ИД пряко да заплашва Европа но не с атентати а с пряка агресия.
цитирай
8. stariatb - Ще ни е полезна.
11.03.2015 17:34
Слушам противоречията на водещи политици в Европа по тази тема и как всеки от тях съобразява главно изгодите на своята страна. Смятам, че и нашите политици, трябва да съгласуват и изразят полезно за България мнение.
В момента с никого не воюваме, но при липса на възпираща армия, войната е възможна. А като държава , член на ЕС, граничеща с нечленуващи държави и недалеч от активни военни действия, обща армия на ЕС ще ни е полезна. Тя ще осъществява охрана на нашите, общи с ЕС, граници от всякакви нарушения, каквато ние сами не можем да осъществим. Даже ще уеднаквява охраната за целия ЕС, за което сега се спори,.
В ЕС има и противници на собствена армия. Това са страни със трудно достъпни собствени граници и с възможности да се защитават сами.
Друго съображение е НАТО, който за сега покрива, макар и частично нашите нужди. За да не се приеме промяната твърде глобална, добре ще бъде, бъдещата армия на ЕС да обединява армиите на държавите-членки в една, която да е член и на НАТО. Мисля, че това ще приобщи и противниците на идеята.
Инициативата е трудно осъществима в близко време, защото под „собствена армия” се разбира армията на държава или федерация, с обща територия ., население, икономика, законодателство и др., каквото ЕС още не е. Прибързано, според мен, е и да се посочват от нас конкретни държави врагове, защото отношенията между държавите се менят бързо.
цитирай
9. nrd - ЕС не трябва да го има. . . Достатъчно ...
13.03.2015 13:27
lidislidis написа:
ЕС не трябва да го има...
Достатъчно обезличи националността и разгради страните членки в него.
Това е една вредна формация. Относно аутопията- армия, нужен е период най-малко 20 години, за да има прилична армия, но до тогава него няма да го има. ЕС не работи за нормалните граждани на Европа, няма връзка с проблемите им, а пълни гушите на корумпираните им правителства. Един съюз без перспектива е.

Поздрави! Напълно съм съгласен.
цитирай
10. merlin68 - Така промотиран от Юнкер, въпроса ...
13.03.2015 17:15
Така промотиран от Юнкер, въпроса за Европейска армия, може да получи такъв отговор - Да, ама - Не, или - А дано, ама на-да-ли.
"Имиджът на Европа е пострадал сериозно. Изглежда не ни приемат сериозно във външната политика"
Въпроса е кой не приема на сериозно ЕС, дали Русия, или САЩ - Юнкер не уточнява:)
"И тук не става дума за конкуренция с НАТО, а Европа да стане по-силна"
Е, тука вече Юнкер направо закопава напълно собственото си изявление, че трябвало да има Европейска армия.
Защото, ако приемем, че Русия не приема на сериозно ЕС, то на ЕС за да бъде приет на сериозно, не му е нужна собствена армия, след като има НАТО. Ако към НАТО се прибави и още една структура като ЕА (европейска армия), плюс националните армии на страните членки, то се получава пълна неразбория. Кой ще командва три дублиращи се структури, ще има разнобой който може единствено да намали общата боеспособност.
Ако Юнкер е имал предвид, че САЩ не приема на сериозно ЕС, то тогава на ЕС му е нужна собствена армия, която да ЗАМЕНИ НАТО, като гарант на европейската сигурност. Само, че Юнкер заявява, че ЕА, няма да е конкурент на НАТО. За да не са конкуренти, структурите на НАТО трябва да напуснат Европа. Това точно как ще се случи, как САЩ ще се съгласят да напуснат Европа?:))
Юнкер просто опипва почвата, но реалностите са следните - Европа е окупирана от САЩ, а американците не искат да си ходят. Още по-лошото е, че на американците им е нужна голяма война далеч от дома, толкова голяма и толкова далеч, може да има само в Европа.
цитирай
11. ekzoter - За да има европейска армия, НАТО ...
14.03.2015 08:18
За да има европейска армия, НАТО трябва да се разкара от Европа заедно с базите си. Как ще стане това доброволно? Англия, която командори САЩ как ще реагира? Дали ще излезе от НАТО или от ЕС? Май европейска армия няма как да има.
цитирай
12. emodim - Трябва ли Европейският съюз да има собствена армия?
14.03.2015 10:42
Трябва да има задължително:-)
И трябва да е съставена от жени само.
Да спазва стриктно съответните РЕГЛАМЕНТИ,МЕРКИ и да се ръководи от КОМИСАР..:-)) пак жена.....
И да воюва след по избраните методи по-горе,като отчита всяко свое завоевание и действие на в 37 екземпляра,съответно включващи ЕК,ЕС,Европарламента и безброй комисии там:-)))
В случай на обявена война,да спази съответният бюрократичен ред и срок /който не може да бъде по-малък от 10 години/ за получаване от съответните институции разрешение за водене на военни действия и ФИНАНСИРАне!!!:-))) на същите.
Ако междувременно войната е приключила и противника е победил,да не се притеснява.....Ще има следващ програмен период за действие...
Основно бойно оръжие-Отчетите!
Основен девиз на Армията:
"Може нищо да не правим,но ще го отчетем като успех!!!"
Основни умения на Армията на ЕС:
Реклама,Реклама,Висок Рекламен Рейтинг!
Основна задача на Армията:-Задоволяване на всички телесни,духовни социални и материални потребности на личния състав на армията.
Основна тактика на Армията:
Да не изненада противника,а да изпраща към него пълна информация за своите действия в срок,съгласно регламентите,мерките и стандартите на ЕС!

Само да изчака малко за одобрение от Брюксел:-)))
А,предлагам и Комисар по армейските въпроси г-жа Меглена Кунева със заместници,Р.Бъчварова,М.Стоянова,Ц.Цачева и главен секретар на Армията Б.Борисов....
Е те такава армия ще победи всеки....и ще усвои всички отпуснати финансови средства:-))) и съм сигурен че я Юнкер,я чичко Щмид,я Кретен/а извинете,последния май вече го няма в управлението на ЕС,след като проведе успешни преговори с нас/ ще я нарече "великата армия"!!!
цитирай
13. appen13 - Мечтите на Четвъртия райх и евро-райхс фюрересата фрау Меркел за собствен еврогермански Вермахт
15.03.2015 13:17
Колабиращият германски ЕСсср, явно навлиза във финалната фаза на агонията си ! Рухването на зомби-валутата евро и рязкия отлив на инвестиции, оставя много малко варианти, или нов Drang nach Osten(поредния се провали в Украйна) или силово задържане на сателитите като нео-вишиска Франция и окупационните територии като евро-германското колониално гау"България".
Събитията около нео-нацисткия бандеровски режим в Киев, който с пряката подкрепа на Берлин и Брюксел водят зловеща и кървава война на религиозна и етническа основа, и пряката намеса на Берлин и игнорирането на жалките евро-германски чиновнически клоунчета в Брюксел като Юнкер, Туск и Могерини, показват пълната беизходица на германския ЕСсср и преминаването му на директно управление от Берлин, което означава края на играта на "евро-демокрация" и "евро-съюз".
Финалът го знаем - Парад на Победата на Червения площад, нов Нюрнбергски съд или нов Версай. Като този път германците, които са болни от тежка историческа амнезия, ги очаква много по-жестока разплата !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blogvalna
Категория: Новини
Прочетен: 532387
Постинги: 42
Коментари: 550
Гласове: 190
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031