Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2014 13:08 - Как да се осигури адекватна спешна помощ за всички български граждани? Как да бъдат предпазени лекарите на работното им място?
Автор: blogvalna Категория: Новини   
Прочетен: 4996 Коментари: 10 Гласове:
-1

Последна промяна: 08.12.2014 13:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Както всеки понеделник, ние се опитваме да ви провокираме с нов въпрос, по който заедно да търсим адекватните решения. Една от темите на изминалата седмица стана поредния случай на побой над лекар от Бърза помощ. За нас е важно вашето мнение за това:

„Как да се осигури адекватна спешна помощ за всички български граждани? Как да бъдат предпазени лекарите на работното им място?”

Очакваме вашите мнения на blog.bg до следващия понеделник, когато ще ви ги представим в телевизионната ни рубрика.

Повече информация за инициативата блог вълна под тема на седмицата може да намерите в свързания пост в корпоративния ни блог.

 

Екип на Blog.bg








Гласувай:
0


Вълнообразно


1. olivie - Нека първи да кажа, че хората отдавна са открили топлата вода.
08.12.2014 16:18
Въпросът с екипите е решен в Австралия, като функция на единния тел. № - при всяко обаждане за бедстващ човек се изпращат 3 коли - линейка, полицейска и пожарна. Тук може да се комбинират според очакваната нужда. И ако повикването се окаже фалшиво, или доказано спекулативно /тълкува се като преднамерен опит за саботиране на системата за спешни повиквания/ виновното лице заплаща по 100 австралийски долара на кола /което не е чак толкова много/ Правете си изводите сами: Къде ви е закона за правата и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на пациента? Къде ви е статута на тел. 112? Къде ви е списъка със спешни състояния, които се обслужват в дома от центровете за спешна помощ. Ако карат болен, къде е законното основание да не го хвърлят в първата попаднала им по път болница, които всички били длъжни да поддържат ниво на спешност, ако разполагат с реанимационни звена? Както виждате въпросът въобще не се изчерпва само с подписването на една съвместна заповед на двама министри.... А кое е причината спешните приемни отделения да се отделят от центровете за спешна помощ и предадени на болниците /след като бяха излапани парите по програмата "ФАР" на ЕС де!/
цитирай
2. bgman13 - Нека първи да кажа, че хората отд...
08.12.2014 20:00
olivie написа:
Нека първи да кажа, че хората отдавна са открили топлата вода.


Нека първи, да ти кажа, че Ломоносов отдавна е отркил закона за запазване на масата, според който от нищо не може да се направи нещо. И ако тия са открили "топлата вода" в Австралия, където разполагат с ресурси (вкл. държавна власт, която работи с цел да гради а не с цел да руши), тука ресурси няма. И който смята, че може да инсталира топла вода, без наличните средства, значи наистина в момента открива една "топла вода", дето все още не е открита.
цитирай
3. mihailts - Универсален отговор
08.12.2014 21:55
Първото с пари, а второто с приложими закони.
цитирай
4. minevv - глупости
09.12.2014 13:57
Защо да решаваме последствието а не причината????
Всички са равни пред закона!!!!
Справедливо наказание ВЕДНАГА....
И всичко ще си дойде на мястото!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
5. bgman13 - Защо да решаваме последствието а не ...
09.12.2014 14:44
minevv написа:
Защо да решаваме последствието а не причината????
Всички са равни пред закона!!!!
Справедливо наказание ВЕДНАГА....
И всичко ще си дойде на мястото!!!!!!!!!!!!!!


И къде го видя това равенство пред закона, че до сега аз не съм го видял? А призивът и лозунгът "Справедливо наказание ВЕДНАГА!" определено не действа. Това е все едно да лекуваш някой със заклинания.

...И след като равенство пред закона няма, това ще да е и причината, която трябва да бъде решена. Но тоя въпрос е свързан с промени в избирателната система а не в здравеопазването.
цитирай
6. анонимен - Необходими са не реформи от днес за утре а цяла система за да е гарантиран успеха.
09.12.2014 20:02
Най-бързо и най -икономично този въпрос може да се реши посредством създаването на малки спешни центрове с бараки и фургони край махалите където те да си водят спешните случаи.Там да има дежурни от полицията и лекарски екип с линейка за случаите които наистина са спешни.За да плащат здравни осигуровки както всички те трябва да се доказват с карти като дебитните и съответните суми да се отдържат от помощите които им се отпущат както и от детските .В случай ,че в момента на нуждата от помощ тези карти не са налични се оформя задължението на пациента което ще се отдържа от отпусканите в бъдеще суми или от картата на негов роднина присъстващ на място .Да се въведе в Наказателния кодекс наказанието ,,принудителен труд "като в резултат на този труд се отдържат суми над съответната цена на издръжка докато се изтърпява наказанието и събраните суми се използват за компенсиране на пострадалите от престъпленията на виновните и осъдени.Така ще се реши въпроса с неплатежоспособноста на престъпниците и невъзможноста на държавата да ги издържа докато са в затвора .Трябва отново да се върне системата на самозадоволяване на затворите посредством помощни стопанства и всевъзможни други дейности за използване на затворническия труд а набраните средства да се изразходват за разширяване на затворите ,подобряване на условията в тях и нови такива в близост до гадни производства (циментови заводи ,кариери и др.)в които да работят и да си изкарват сами издръжката.Реформите на Наказателния кодекс и режима в затворите са ключови за намаляване на престъпленията.Да осъдиш циганин на пробация е все едно да създаваш стотици нови престъпници с тази смешна присъда ,същото се отнася и за условното както и за несъбираеми глоби. При дела от обществен интерес например за престъпници-най -често цигани, измъчвали ,убивали стари и други хора и нт задължително да се съобщава не само наложената присъда но и името на съдията който го е наложил.Поетапно да се премине към мандатност на съдиите и полиц началн
цитирай
7. анонимен - Продължение
09.12.2014 20:38
Въпроса за мандатност на съдиите и началниците на полицейски управления и тяхното избиране от избирателите в съответния им район е ключов за активизиране и откритост на тяхната дейност .Трябва да се направят промени и в избирателния закон като избирателното право се ДАВА само на правоспособни граждани със средно образование и не лишени от това право за дребни престъпления например хулигански прояви като лишаването от избирателно право трябва задължително да се прилага като част от наказанията за които се налагат присъди като сроковете са по-дълги от срока на съответното наказание.За всички останали граждани отговарящи на условията то трябва да е задължително като са предвидени съответните санкции дори и общественополезен труд .Промените в наказателния кодекс са пряко свързани с проявите на насилие над медици както и в намаляване на престъпноста като широко се налагат по-тежки наказания за които ще има нужните средства за издръжка и нужните затвори отговарящи на съвремените изисквания .Създаването на малки мобилни медицински и полицейски центрове край гетата може да започне още от новата година като същевремено се засили и охраната на съществуващите центрове за бърза помощ .Трябва да се въведе в тях пропускателен режим като за един пациент не се допускат повече от двама придружители най-много ако се касае за носене а за деца по един .Недопустимо е за един пациент да пристига цяла туба цигани които да създават проблеми не само на медицинските екипи но и на другите пациенти.Приветствам тази иницитива за даване на предложения и дано нашите народни избранници да се вслушат в полезните а не само да служат на лобиски интереси на олигарси и престъпници.
цитирай
8. raders - Просто не трябва да се обслужват ...
12.12.2014 00:43
Просто не трябва да се обслужват цигани. Щом са недоволни, нека си направят болници в гетата, нека си измислят собствени доктори, учители, инженери, агрономи и т.н. Да работят и да се издържат! В края на краищата, никой не е длъжен да ги обслужва тези мангали, щото са малко кражбите им, а за благодарност, да се нахвърлят да го бият. По отношение на тях дори онзи лудият от Атака ми изглежда прекалено хуманен. Аман от скапана държава!
цитирай
9. injir - Трябва да се започне отнякъде. И не ...
12.12.2014 23:34
Трябва да се започне отнякъде. И не отнякъде , а от конкретни действия. Полицията може да бъде прикрепена към линейките. Каква им е работата, ако не да защитават. В ромските махали има достатъчно случаи на насилие. Този факт не е ли достатъчен да се превърне присъствието на полицай в изискване и закон за опазване живота на лекарите?
цитирай
10. tres1 - Да се ликвидира двойният стандарт в ...
13.12.2014 13:05
Да се ликвидира двойният стандарт в правораздаването. Неможе да правиш деца на 12-13 години и да няма нито един осъден. За не ефективни присъди съдиите да бъдат осъждани на максималните присъди по съответните дела - не можеда има "специалисти" с по няколко ефективни присъди за едно и също деяние и на свобода. Съдиите допуснали това - в затвора. До кога ще се правиме на по-големи християни от Папата? До кога тази правораздавателна "независима" система ще си позволява да нарушава основният закон и да не е отговорна пред народа на когото трябва да служи? Кога "политиците" у нас ще разберат, че министрите на основните ведомства в страната трябва да са доказани специалисти в съответната област, а не послушни мекерета спуснати с квотни парашути? Едва след решаването на този куп от проблеми ще се стигне до осигуряване нормални условия за функционирането на управленските системи и евентуално нормализиране на живота в страната.Тогава ще се знае от всеки гражданин на базата на какви осигуровки и данъци, какви услуги ще може или не да получава. Тогава ще се знае кой, защо и как работи в държавната администрация и кой с какво може или неможе там да разполага. Тогава и съдиите ще могат да отсъждат така, че да не се налага да доиздължават неефективно наложените от тях присъди. С две думи всички от Конституционния съдия, до последния полицай ще са наясно за какво на кого и как служат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blogvalna
Категория: Новини
Прочетен: 535031
Постинги: 42
Коментари: 550
Гласове: 190
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930