Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2013 11:36 - Ако Вапцаров можеше да види какво представляват днешните комунисти
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 2217 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 11.11.2013 11:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В сутрешния дебат между политолога Огнян Минчев и голфъра-социолог Андрей Райчев безпощадно ясни станаха три неща. Първото, точно формулирано от Минчев е, че 24 години в България няма никакъв капитализъм, а разграбване на държавата от посткомунистическата олигархия. Второто, че младите хора не желаят повече да живеят в такава държава и затова протестират. И третото, което е известно от години - Андрей Райчев е тотално изхабен като защитник на комунистите в България. Няма смисъл да анализирам разсъжденията на голфъра-социолог, учудих се, че Огнян Минчев не го попита откъде е намерил пари, за да построи огромен голф-комплекс с колегата си Кънчо Стойчев. Както направи Сашо Диков и Андрей Райчев се изчерви, запоти и загуби ума и дума. Което не е привично за защитниците на посткомунистическата олигархия, от която самият той е неделима част. Това, което още не са разбрали комунистите и техните кукловоди е, че младите хора в тази страна не желаят повече да живеят в измисления свят, който им се предлага. Свят населен с олигарси-монополисти, "капитализъм" без пазарна икономика, разграбване на държавата и медиен комфорт за такива като Станишев, Доган, Местан, Орешарски и сие.
Кукловодите на БСП, ДПС, и Атака не са изчислили, че на младите хора в България ще им писне от измисления свят, който им се предлага. Мислителите от бившата Държавна сигурност, разните там наследници на Андрей Луканов не отчетоха, че расте ново поколение, което ще загърби изконното чувство у българина за оцеляване. Както отбеляза Огнян Минчев младите искат оставка на Орешарски, те дори не издигат лозунги за по-високи доходи, за по-добър живот. Те искат да работят в България, не да емигрират. Как ще се справи с тях комунистическата машина? С измислени контрапротести и водачи като Бисер-Петното, Бареков и Мишо Шамара? С компромати, натиск отвътре, жандармерия? Сигурно е, че репресивното мислене на комунистите ще измисли всичко, за да смаже протестите. Но няма да успее. Защото студентите, младите хора в България вярват в това, което правят. А както е известно за вярата "бронебойни патрони няма открити". Написал го е Вапцаров, който ако можеше да види в какво са се превърнали днешните комунисти щеше да потъне в земята от срам. Охранени, возещи се в черни лимузини, олигарси, йезуити, жалки андрейрайчевци. Времето им обаче изтича. Те още не го знаят, но скоро ще го разберат.
Иво Югов


Тагове:   Вапцаров,   Станишев,   местан,


Гласувай:
7



1. ssvetozar - Според мене
11.11.2013 12:11
комунистите винаги са си едни и същи, включително и Вапцаров.
С останалото съм съгласен.
цитирай
2. vencivaleri1951 - Ами не му зададе този въпрос,
11.11.2013 20:25
защото Райчев щеше да го попита :
-А твоите от къде са?
Това в рамките на шегата...
Относно статията:
Пълна с лозунги и нищо вярно в нея.
В България нямало никакъв капитализъм!?
А какво има?
Няма бълтарин начело на монопол. Всички организации със сериозен дял в БВП са на чужденци.
Енергоразпределението на чехи и австрийци. Софийска вода -на английски консорциум. Горивата:- на Лукойл/руско-американска компания/, Петрол-неясна структура с прибалтиец начело,Шел, ОМV...Телекомите на западни фирми, 80 % от банковия сектор на западни банки...Моловете са приблизително -същата картинка...Енергопроизводството държавно. Ай Ти центровете общо взето са със западно мажоритално участие...
Това са структури които могат да имат олигархични практики . Сред тях няма българин начело. Още повече комунисти:)
Тези структури се свормираха главно през управлението на Костов и" Царя". Бяха приватизирани тогава. Тоест олигархията започва да се създава тогава
Райчев в едно е прав: Няма честен капитализъм.
Ще продължа с друго. Тоталиталрните общества не познават модела на финансова олигархия, не познават като практика и политическата корупция най малкото защото парите нямат тази власт каквато имат в пазарните общества.
Не е необходимо да четеш кой знае каква сериозна литература за да се убедиш в това. Има много филми, книгип, които показват ясно корупцията като съпътстващ елемент на пазарните държави.
Достатъчно е и да се вгледаме в настоящата криза. Тя започна като финансова. Тоест откраднати бяха няколко трилиона долара и сринаха икономиката в по голямата част от света. Този ли капитализъм беше честен, или българските комунисти сринаха борсите :)
"Мисли бе":)
Бъдете здрав!
цитирай
3. getmans1 - Кога човек си губи дар словото, а?
11.11.2013 21:30
На всички ни е ясно само че тия не се усещат или се инатят и докато първото е укоримо то второто е непростимо особено когато става дума за политика.
В понеделника, ден след „Бисерова неделя“ олимпийския шампион по словоблудство Л. Местан 15-20 сек. хъкаше, ъкаше и мъкаше на видимо несложен въпрос на водещата А. Пискова, това го чух по радиото а на другия ден и гледах и по ТВ-то.
Вчера С. Станишев направо ме върна не в младостта а направо в детството ми, този човек говореше на българския народ като партизан-ветеран на пионерчета.
Абе хора, това са лидерите зад правителството на РБ неадекватни и неориентирани а какво да очакваме от адвокатите им. Райчев съм го пропуснал но след обяда слушах К Стойчев как мрънка а как само говореше една седмица след изборите.
И ТЕ СИ ЗНАЯТ, но са избрали не пътя на достойнството а пътя на агонията.
цитирай
4. alhimik1 - !!!!
13.11.2013 12:17
Мислителите от бившата Държавна сигурност, разните там наследници на Андрей Луканов не отчетоха, че расте ново поколение, което ще загърби изконното чувство у българина за оцеляване. Както отбеляза Огнян Минчев младите искат оставка на Орешарски, те дори не издигат лозунги за по-високи доходи, за по-добър живот. Те искат да работят в България, не да емигрират. Как ще се справи с тях комунистическата машина? С измислени контрапротести и водачи като Бисер-Петното, Бареков и Мишо Шамара? С компромати, натиск отвътре, жандармерия?
цитирай
5. alexs - Трябва да бъде добре обяснено на ...
16.11.2013 10:28
Трябва да бъде добре обяснено на прижържениците че БСП не е БКП тя е наследник на БКП но е взимала всичко лошо и премахнала всичко хубаво от онези времена ! Привържениците обикновени бедни хора се надяват на социална политика че БСП е най-антисоциалната партия в Европа .....
БСП се науждае само от гласовете на социално слабите , а всъщност провежда политика в полза на чевените олигарси милионери!
Казано е поделата ще ги познаете
ДКЕВР спря процедурата за вземане на лиценза на ЧЕЗ преди 2 дни тихомълком
http://www.mediapool.bg/dkevr-sprya-protsedurata-za-vzemane-na-litsenza-na-chez-news213564.html
ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАХА ХОРАТА ПРЕЗ ФЕВРУАРИ...нали БСП обеща да върне енергодружествата да развали неизгодните договри на Мариците ВЕИ .....ами как ще развалят договорите със Соларните паркове нали половината депутатати имат соларки Е затова ще си пазят власта със зъби и нокти и жертви ще има ако им е застрашена властта защото властта им дава възможност за страшно много пари....
Отделно заиграването с ДПС което е дотам че е равно на национално предателство след време България може и територии да загуби!
цитирай
6. krumbelosvet - Ехо от протестите на красивите.
09.03.2016 13:44
НПО, неплатени, разбира се. И те реват като ранена в сърцето пантера, ако някой засегне вярата им в Холивудска Америка. Християни, мразещи безплатно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2166734
Постинги: 1198
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031