Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2015 10:48 - Какво да се промени в работата на омбудсмана, за да стане по-полезен?
Автор: blogvalna Категория: Новини   
Прочетен: 9294 Коментари: 11 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте, скъпи блогъри.
В седмицата, в която парламентът избира национален омбудсман, очакваме вашите предложения: Какво може да се подобри в работата на тази институция, така че да стане по-полезна за българите.




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. idealist - Ненужна фигура
29.07.2015 10:59
Омбудсманът е една ненужна длъжност. Досегашната история на тази институция го показа много ясно. Ще попитате "Ама как така ненужна?!".
Отговарям веднага - неговите решения не са задължителни за никого! Той може само да пише и да приказва. Но с това у нас се занимават стотици и хиляди журналисти, НПО-та, будни граждани, общественици. И какво от това? "Кучетата си лаят - керванът си върви".
Омбудсманът е просто една имитация на правова държава и на защита интересите на гражданите. Пара, която излиза през свирката. Независима институция, от която нищо не зависи. Само дето харчи едни държавни пари.
Трябват ни работещи съд и прокуратура! И истинска реформа там, а не прах в очите като прословутите 3 точки от "историческия консенсус", с който станахме за смях в цяла Европа.
цитирай
2. mihala - ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА.
29.07.2015 14:47
ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА.
цитирай
3. ykpaina - ---
30.07.2015 12:44
Този въпрос звучи като подигравка.
Мая Манолова?!?!?!
Каква институция, какви пет лева.
цитирай
4. idealist - Ти
30.07.2015 13:44
ykpaina написа:

Каква институция, какви пет лева.

За Порошенко ли говориш? :)
цитирай
5. leonleonovpom2 - Омбудсмана трябва да има власт!
30.07.2015 14:20
Например над силно корумпираните съд и прокуратура Да треперят от него
Ако сега отидеш при него с проблем от прогнилата съдебна система, той ще каже ,че няма власт да и въздейства, тя е независима
Та ролята му е горе долу като на председател на ОФ - никаква
Докато има такива длъжности, позволяващи на типове като Татарчев да твърдят, че над тях е само бог, длъжността на омбудсмана ще е синекура-никаква
Прах в очите на Брюксел, че Българския гражданин е защитен, ето на, има омбудсман В някои градове общината ги разкара - за какво им са скъпо платени хрантутници, които нищо не вършат
След като с омбудсман и без омбудсман резултатите са еднакви, то за какво са нужни тогава?
цитирай
6. bojil - На този етап тази длъжност е наис...
31.07.2015 11:00
На този етап тази длъжност е наистина напълно излишна поради няколко причини и ще си остане такава,докато тези причини не бъдат отстранени. А те са следните:

1. Омбудсманът няма достатъчно правомощия. Докато не му бъдат завишени правомощията,той ще си остане само една шоуменска медийна фигура от калибъра на Слави Трифонов или Азис.

2. Човекът,който заема тази длъжност не е провел никакво предварително обучение,което да му помогне да я изпълнява по-добре. Не искам да кажа че всички,назначавани на тази длъжност са били хора от кол и въже както е в парламента,а че заемащият длъжността омбудсман първо постъпва на работа и после започва да се учи как да работи. Това в силните държави го няма- там нешколовани в политика и патриотизъм лица изобщо не биват допускани дори до парламента!

3. Човекът,заемащ тази длъжност почти винаги е партийно (а оттам и умствено) обременен. Това че ще го принудите да напусне своята партия нищо не значи- бившия комунист е като бившия негър: или се е родил комунист и доживот си остава ретрограден,или никога не е бил такъв независимо къде е членувал някога,и поради тази причина сам е напуснал редиците на масовиците. Затова на тази длъжност НИКОГА не трябва да бъде назначаван човек,който през живота си е членувал в каквато и да било партия освен ако тя не е патриотична ("Атака" не влиза в списъка на патриотичните партии).

4. Не на последно място,за да стане тази длъжност близка на хората,трябва да й бъде сменено името. Не може с кълчавото название "омбудсман" да пробиеш сред Българите и да се надяваш,че те ще ти повярват и ще те приемат за чиста монета- с това име може да се пробие в Сомалия,Монголия,Израел,Америка,
Кения,Сулавеси или някъде другаде,но не и в България. Кажете на управляващите да не правят Българите на будали и да им говорят по-често на Български,за да спечелят тяхното доверие. Народът ни не е толкова наивен колкото те си мислят- той знае,че когато един "народен" управник почне да му говори с кълчава вносна терминология,значи нещо го будалка! Същото се отнася и за вносните длъжности- когато името на управленческата длъжност не е близко на хората,значи тя не е създадена за тях,а само за онези,на които това име им е близко. Променете вносното име на тази длъжност- на всяка цена! Това грозно име,което се ползва сега хората ги е срам да го изричат,за да не стават за смях и за майтап! Променете го!
цитирай
7. panzar - Синекурна длъжност
31.07.2015 11:34
Напълно съгласен с Божил, макар че перото му е малко меко.
Всеки един от нас може да я изпълнява. Сядаш слушаш тези
срещу теб, клатиш съчувствено глава, ругаеш възмутително
обекта от който се оплакват и следва резонното:,, Ще видя
какво мога да направя и ще Ви се обадя'' А какво можеш?
Кръгла нула, безгласна буква, прибираща в края на месеца
една бая сносна заплатка. А покрай него и още една сюрия
клати.....ци. Въобще - пълно порно!!!

цитирай
8. min4o - Какво може да се подобри в работата на тази институция, така че да стане по-полезна за българите.
31.07.2015 19:22
Да обесят Мая на площада!
цитирай
9. demograph - Когато има работеща, независима, почтена съдебна система
01.08.2015 13:10
от омбудсман няма нужда. Когато съдебната система е под контрола на престъпността, за омбудсман се назначава някой измежду престъпниците. В случая с Мая Манолова е точно това. Мафията разходва парите на данъкоплатците за да устройва свои хора, които да тушират негудуванието на гражданите. Всяко нещо до което се докосне статуквото е омърсено.
цитирай
10. born - В нашия случай гръмкото понятие ...
01.08.2015 14:20
В нашия случай гръмкото понятие "омбудсман" спокойно и много точно може да се преведе на български като "арменски поп".
цитирай
11. danailvdimitrov - странно е да създадеш една безсмислена институция...
03.08.2015 16:09
и след това да се питаш: "Какво трябва да се подобри в работата й , че тя да има някакъв смисъл?"

Разбира се най-доброто в случая е да я затвориш !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blogvalna
Категория: Новини
Прочетен: 532311
Постинги: 42
Коментари: 550
Гласове: 190
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031