Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2015 10:57 - Как да ги стигнем, румънците, в борбата с корупцията?
Автор: blogvalna Категория: Новини   
Прочетен: 6092 Коментари: 9 Гласове:
1

Последна промяна: 27.05.2015 19:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте, блогъри!
И тази седмица оставаме на балканска вълна със следващата тема, която ви предлгаме за коментар. Този път обръщаме поглед към Румъния, северната ни съседка, и очакваме вашето мнение за това: Как да ги стигнем, румънците, в борбата с корупцията.

Очакваме ви на Blog.bg



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. andrei - За да се справим с корупцията,
26.05.2015 14:03
най напред трябва да се отървем от Мутрата Борисов и бандитската му шайка,в противен случай ще духаме супата!
цитирай
2. varg1 - Манталитета
26.05.2015 16:25
ако не се промени няма да има полза.Дори хората вземащи високи заплати в България щом имат възможност крадат,защото са алчни и хич не ги интересува,че някои хора нямат пари за хляб,лекакарства или ток например.Малко по-хуманно отношение един към друг и то най-вече в действията ни,защото на писане поне всички се справяме.
цитирай
3. starbuck69 - :)
27.05.2015 19:18
Трябва ни един прероден прокурор - Джовани Фалконе, армия и жандармерия, на които им стиска да се опълчат на мафията и няколко "вартоломееви нощи", в които мафиотските босове и най-верните им съветници да бъдат арестувани. Когато обезглавиш организираната престъпност, всички нейни лобита в държавния апарат, ще се разбягат панически по "таз пуста чужбина" и тогава кражбите, извършвани досега от всички правителства на прехода, ще лъснат като калайдисани тави.
цитирай
4. 1997 - А те много ли са напред?
28.05.2015 05:52
Допускам, че властта е много корумпирана. Нямам пряк досег, не са ми искали подкуп защото не съм имал апетит за големи сделки, но сигурно е така. Гледам на какви атрактивни места има заведения на МакДоналдс и си мисля, че щом чиновниците са корумпирани, сигурно и там са наливани подкупи. Естествено от корумпирани клиенти. Не, не, от некорумпирани, тези не могат да са корумпирани, макар че според закона корумпиран е и който дава, и който взема. Корумпиран е и този държавен чиновник от новата ни родина- ЕС, който използва влияние за да защити фирма... мислите ли , че това е безкористно... защо не защити фирма от КНДР безкористно? Сигурно е използвано влияние и за да се гушнат печеливши ТЕЦ-ове, та за тока им да се взима по стотинка месечно отгоре от цял народ. Ама хайде, тогава да се използва влияние е било широка практика. Тогава... Тогава е могло, сега не. Хм. Онези може, а други не.

Та за да отсечем поне една глава на корупцията предлагам да има изменение в НК. Да се регламентира примерно чл. 306а "Не се наказва лице, което дава подкуп, ако е от държава, контролираща властта в България."
цитирай
5. asthfghl - ...
29.05.2015 18:41
Неграмотността, която струи от така написаното заглавие, е просто потресаваща.
цитирай
6. atil - С това правосъдие, което е продукт ...
29.05.2015 21:38
С това правосъдие, което е продукт на партийната олигархия, никого не можем да стигнем.
Когато се промени политическия модел, ще се промени и правосъдието.
цитирай
7. joysii - За да настигнеш някого в нещо трябва ...
31.05.2015 10:13
За да настигнеш някого в нещо трябва все пак да тръгнеш след него, да си дадеш старт. А ние тук стоим на едно място. Така никого няма да настигнем.
Ако не се движиш напред в някаква посока, нищо няма да постигнеш.
Та....време е да тръгнем поне. И да бързаме според възможностите си. Поне да се постараем.
цитирай
8. appen13 - Няма НИКАКЪВ начин да ги стигнем румънците !!!
31.05.2015 14:03
Няма начин да ги стигнем румънците !
Причините :
- Евро-германското окупационно гау"България" и СУВЕРЕННАТА ДЪРЖАВА Румъния са в различно политическо положение.
В Румъния има НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА политическа класа, която води ТИХА, но БЕЗЖАЛОСТНА битка с Берлин и Брюксел в защита на НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ на страната си ! А територията на БИВШАТА ДЪРЖАВА България е предоставена за ДОРАЗГРАБВАНЕ от Берлин и Брюксел, на НАЕТАТА от тях КРИМИНАЛИЗИРАНА туземна колониална администрация, която НЕ ТРЯБВА да се пречка при ЕВРО-ГЕРМАНСКИЯ нео-колониален ОБИР над туземното население!
- Освен това въпроса е КРАЙНО НЕКОРЕКТЕН, защото корупцията в България и Румъния, ИЗОБЩО НЕ Е по-голяма от тази в Белгия, Испания, Италия, Португалия, Полша, Литва, Латвия, Естония и т.н.
ПОДЧЕРТАВАМ, не е по-голяма, а е на същото ниво !!!
Например в Брюксел ОФИЦИАЛНО са зарегистрирани над 140 лобистки фирми и над 1 600 лобисти към ЕК, а на чиновниците от ЕК ОФИЦИАЛНО е разрешено да работят на граждански договори към тези лобисти и лобистки фирми, което те и МНОГО ОХОТНО ПРАВЯТ !!! Т.е. КОРУПЦИЯТА в Брюксел е и институционализирана и ОФИЦИАЛНО РАЗРЕШЕНА !!!
В действителност ВСИЧКИ ДИРЕКТИВИ на ЕК и ВСИЧКИ евро-програми са ОТКРОВЕНО ЛОБИСТКИ !!!
Така, че е ОГРОМЕН ЦИНИЗЪМ да се иска от България и Румъния да се "борят" с нещо, което е ЗАКОННО УСТАНОВЕНА ПРАКТИКА в Брюксел !!!!!
И ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ЦИНИЗЪМ е да не се ПРИЗНАВА, че ОСНОВЕН КОРУПЦИОНЕН И КРИМИНОГЕНЕН фактор за туземната колониална администрация в евро-германското гау"България" са ЕВРО-ПОДАЯНИЯТА по АНТИ-ПАЗАРНИТЕ евро-програми, които и де факто и де юре са ОФИЦИАЛНОТО ЗАПЛАЩАНЕ на Берлин и Брюксел на тази администрация и прислужващите средства за масова дезинформация затова, че гарантират на същите тези Берлин и Брюксел, че българските унтерменши, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЛАЩАТ С МИЗЕРИЯТА СИ, ЗА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ НА ЕВРО-ГЕРМАНСКАТА КОЛОНИАЛНА МЕТРОПОЛИЯ !!!!!
цитирай
9. josarian - Като започнем да произвеждаме повече мамалига*
04.06.2015 19:18
Помня 2004 - 2005 година как нашите политици пискаха, че искат ЕС да ни отдели от Румъния, защото ни дърпа назад и нямало да ни еприемат в съюза заради тях. Ама нещо стана и сега румънците са в космоса а ние го ядохме отново червения - КТБ, #КОЙ... Едни 10млрд. назад, които трябва да плащаме...
*мамалига - качамак на румънски и влашки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blogvalna
Категория: Новини
Прочетен: 532414
Постинги: 42
Коментари: 550
Гласове: 190
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031