Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2017 11:34 - НАУКАТА ПОТВЪРЖДАВА, ЧЕ ПОЧТИ ПОЛОВИНАТА ОТ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО Е НАПРАВЕНО ОТ STARDUST
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 870 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  НАУКАТА ПОТВЪРЖДАВА, ЧЕ ПОЧТИ ПОЛОВИНАТА ОТ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО Е НАПРАВЕНО ОТ STARDUST 28 юли 2017 г. image

Бък Роджърс , времена за събуждане на персонала

"Азотът в нашата ДНК, калций в зъбите, желязото в кръвта, въглеродът в нашите ябълкови пайове са направени в интериора на срутване звезди. Ние сме изработени от звезди. "~ Карл Сейгън, Star Star

Били ли сте някога чувството, че някаква част от вас не е от нашата галактика, че по някакъв начин сте имали физическа връзка с космоса?

Драматично ново изследване за произхода на галактиките симулира процеса, с който се формират галактиките и когато звездите в тях избухват. Намерението предлага сериозни доказателства, че почти половината от атомите, открити в Млечния път, са направени от остатъчни частици, изхвърлени при далечни галактики, които стигат до супернова и експлодират. Това включва половината от атомите, които съставляват човешкото тяло.

 

Пренесени от междугалактически ветрове след смъртта на галактиката, много от тези изхвърлени частици пътуват до нашата слънчева система от съседни галактики и накрая се събират, за да натрупват концентрации на градивните елементи на атомите. По-голямата част от хелий и водород, които го правят в нова галактика, формират нови звезди, докато други по-плътни елементи се съчетават, за да създадат обекти като астероиди, комети, планети и форми на живот.

Мощните взривове на свръхнова могат да изхвърлят трилиони тона атоми в космоса с такава жестокост, че те се измъкват от гравитационното си притегляне на галактиката на дома и падат към по-големите съседи в огромни облаци, които пътуват на стотици километри в секунда. [ Източник ]

Следващата компютърна симулация показва нашето ново разбиране за процеса на образуване на галактики:

 

 

Предполага се, че тези изхвърлени елементи могат да пътуват почти на милион светлинни години от тяхното начало, преди да се заселят в нови галактики, както се отбелязва в доклад в  Месечните известия на Кралското астрономическо дружество .

"Изненадващо е, че галактическите ветрове допринасят значително повече материали, отколкото си мислехме" По отношение на изследванията в развитието на галактиките, ние сме много развълнувани от тези резултати. Това е нов начин на растеж на галактиките, който не сме обмисляли досега. "~ Daniel Anglйs-Alcбzar, астроном в Северозападния университет в Еванстън, Илинойс



Използвайки драматични 3D модели за това как галактиките се раждат и след това умират, показва как една значителна част от материала, който съдържа нови галактики, се събира от левия над материала, пристигнал от други галактики. В предишното ни разбиране за това как се формира Млечният път, учените са вярвали, че по-голямата част от въпроса тук е допринесъл от Големия взрив.

Теорията за Големия взрив е популярна сред астрономите и физиците от откровенията на Алберт Айнщайн, но през последните години е била подложена на интензивен контрол, като някои твърдят, че може да е напълно погрешно. С тази нова симулация теорията за Големия взрив се приближава към изчезване.

"Нашият произход е много по-локален, отколкото си помислихме. Това изследване ни дава представа как нещата около нас са свързани с отдалечени обекти в небето." Claude-Andrй Faucher-Giguиre

Друг неотдавнашен експеримент предлага теорията, че самата вселена всъщност може да бъде съзнателен организъм и че цялата материя вътре в нея е просмукана от собственото си съзнание. В съчетание с последните открития за произхода на звездния прах може да сме на ръба на голям пробив в разбирането на нашето място в космоса.

Следващото видео е симулация на газовите потоци от галактиката тип "Млечен път":

 

 

за автора

Бък Роджърс  е земното въплъщение на тази позната част от нашата безкраен космически дух, бунтовникът вътре. Той е сърфист на идеали и често медитира за обещанието за щастие в един свят, огорчен от разгневените морета на човешката безразличие. Той е писател на персонала за  WakingTimes.com .

Тази статия ( науката потвърждава, че почти половината от човешкото тяло е направена от Stardust ) първоначално е създадена и публикувана от  Waking Times  и е публикувана тук под  лиценз Creative Commons  с авторство на  Бък Роджърс  и  WakingTimes.com . То може да бъде преразпределено свободно с подходящо приписване, авторско био и това изявление за авторски права.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743346
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031